Kruiden workshops

Bij Winery & Herbs kunt u diverse workshops doen, waarbij u zelf producten kunt maken en die neemt u ook mee naar huis. Kijk verder om een selectie te maken. 

Lezing: EHBO op natuurlijke basis.

(hele jaar / min. 6, max. 20 personen)
Een schaafwond of een slechte nachtrust, een muggenbeet……??
U leert in deze workshop hoe je kruiden uit de natuur of kruidentuin makkelijk kunt inzetten voor de diverse kwaaltjes. Zo worden diverse kruiden en hun toepassing besproken en maakt u een spier-olie of een spierbalsem. (2 uur / € 22,50 pp).
Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

stuur mail

Een kruidige High Tea.

(februari – september / min. 6, max. 15 personen)
Geniet van een zelfgemaakte High Tea met kruidige hapjes en drankjes. De samenstelling van de High Tea is afhankelijk van wat de natuur in het seizoen te bieden heeft.
( 3 à 4 uur / €32,50 pp).

stuur mail

Een kruidenthee samenstellen.

(februari t/m november, min. 6, max. 20 personen)
In de workshop gaat u een eigen kruidenthee samenstellen om thuis van te genieten. U leert
hierbij diverse kruiden beter kennen. In de zomer maakt u een wandeling door de (kruiden-)tuin en leert u over de kruiden. Kies dan u eigen kruiden uit voor een lekker kopje verse thee. (2 uur / € 18,50 pp).
Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

stuur mail

Stel u eigen handcrème samen en maak een lekkere spierbalsem.

(hele jaar / min. 6, max. 20 personen)
Leer over etherische oliën en hun werking en verwerk deze in een neutrale handcrème en een basisolie om zo u persoonlijke producten samen te stellen. (2 uur / € 27,50 pp). Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

stuur mail

Kruidenolie en kruidenazijn maken!

(april t/m september / min. 6, max. 25 personen)
Voor je zelf, om lekker te gebruiken bij het koken of om een origineel eigengemaakt cadeautje te geven. In deze workshop leer je over olie, azijn en natuurlijk de kruiden die daar in verwerkt worden. (2 uur / €19,50 pp). Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

stuur mail

Jam en chutney maken.

(mei t/m oktober / min. 6, max. 10 personen)
In deze workshop gaat u onder begeleiding jam en chutney maken van vruchten, die op dat moment beschikbaar zijn. Zo kunt u ook na de workshop thuis nog genieten van uw eigen gemaakte producten.
Een lekkere aardbei-rabarber jam of een andere samenstelling van vruchten die op het moment van de workshop rijp zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor de vruchten of groenten chutney die u gaat maken. U plukt de vruchten, en oogst de groenten, indien mogelijk, en verwerkt dit tot lekkere eindproducten met een persoonlijk tintje. (3 à 4 uur / € 32,50 pp). Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

stuur mail

Lezing: eetbare planten in uw omgeving.

(gehele jaar / min. 10, max. 30 personen)
Deze lezing gaat over eetbare / geneeskrachtige planten uit de omgeving, die gebruikt kunnen worden voor diverse gerechten of ingezet kunnen worden bij verschillende kwaaltjes. Denk hierbij aan de brandnetel, maar ook de sleutelbloem, paardenbloem of hop. (1,5 uur / €17,50 pp). Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

stuur mail

Het maken van een zalf en crème.

(hele jaar / min. 6, max. 15 personen).
Wat is een zalf en wat is een crème en hoe maak je ze, op natuurlijke basis. Hoe kun je de crème een lekkere natuurlijke geur meegeven en welke? Maak de zalf en crème af, met uw persoonlijke geur. (2 à 2,5 uur /
€ 27,50 pp). Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

stuur mail

Antimug en After-Sun maken.

(april t/m september / min. 6, max. 15 personen)
In deze workshop maakt u zelf een anti- mug stick en een op uw huid afgestemde after-sun lotion.Een roller met Jojoba-olie met etherische oliën waar muggen niet van houden, maar die ook nog verkoelend werkt als u alsnog gestoken wordt. Een verkoelende en herstellende lotion voor de gepijnigde huid, dat is een After-Sun op basis van natuurlijke olie-maceraten. Beide producten maakt u en natuurlijk neemt u ze mee
naar huis. (2 uur / € 24,50). Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

stuur mail

© Winery & Herbs  & Het VerhAal