Er is veel te doen in de buurt!

In de omgeving van Schijndel is veel te doen en te beleven. Op onze site hebben we een aantal zaken opgenomen, maar kijk vooral ook in ons VVV-agentschap en vindt nog meer informatie. Aarzel niet om even te gaan kijken wat er allemaal nog meer bij ons in de buurt te doen. Schijndel heeft prima restaurants en leuke terrasjes. Kijk ook eens op onze partner pagina.

Benieuwd naar Schijndel zelf? De Glazen Boerderij, Evenementen als Paaspop, 1Ander festival?

De Glazen Boerderij is een multifunctionele plek op het centrale marktplein van Schijndel. Het is een uitvergrote, gemiddelde Schijndelse boerderij in glas, die geschiedenis probeert in te halen met hang naar het verleden. In 1980 schreef Winy Maas al 20 jarige een brief aan de burgemeester met een voorstel om het gat tussen het plein en de hoofdstraat weer in te vullen. Het grote plein was ontstaan na een bombardement tijdens operation Market Garden in 1944. Sinds 2000 is de draad op gepakt en zijn er samen met het architectenbureau MVRDV verschillende concepten bedacht. Het huidig concept was het 7de idee. 33 jaar na het initiatief van Winy Maas is het gebouw dan eindelijk gerealiseerd en publiekelijk toegankelijk.
Meer weten? Kijk op de glazenboerderij.

Ook nog wat kunst en cultuur mee krijgen van Schijndel zelf? Vraag dan bij de receptie het boekje bijzonder dagje uit in Schijndel.
Daar vind je onder meer leuke activiteiten en dagjes uit in. Maar ook kunst en cultuur: de Klompenmakerij of het museum Jan Heestershuis. Ook zijn er mooie fiets- en wandel – paden. Wil je nog meer rondom Schijndel bekijken en het eventueel koppelen aan een mooie fietsroute? Vraag dan even naar het Aa-land boekje bij de receptie. Daar staan leuke dingen in om heen te fietsen en te gaan bekijken en te doen. Wil je even evenementen bezoeken als Paaspop of Fabrique Magnifique en je wilt wel rustig overnachten op onze camping. Reserveer dan tijdig.

Het Groene Woud

Ontdek Het Groene Woud!
Een mooi nationaal landschap gelegen in het hard van de stedendriehoek Tilburg, ’s-Hertogenbosch en Eindhoven. Het is zo bijzonder dat je het niet in een paar worden kan bevatten. Het is een uniek gebied met kleinschalig landschap bedoelt om te beleven, genieten en ervaren.
Het Groene Woud bruist van ondernemerschap en is bij uitstrek geschikt voor meerdaags verblijf en korte uitstapjes. Dus ga op pad. Proef en beleef! En ontdek hoe bijzonder Het Groene Woud is! Voor meer informatie: "Het Groene Woud"

Oertijd museum Boxtel

Wil je samen met je kinderen of gezellig met zijn tweeën terug in de tijd? Ga dan eens een kijkje nemen in het oertijd museum in Boxtel. In dit museum hebben ze een prachtige collectie aan dinosaurussen en anderen dieren uit de oertijd. Het museum vind in aan de bosscheweg 80,  in Boxtel. Meer informatie vind je hier.

Top monumenten Brabant

Wil jij de mooiste monumenten in de omgeving van Schijndel niet missen? Pak dan bij de receptie de folder van top monumenten Brabant even mee.
Daar staan de mooiste kastelen, hoven en kerken in om te bezoeken als je bij ons op de camping bent. Zo kan je naar de Sint-jan kathedraal in ’s-Hertogenbosch of naar kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinther. Ook staan de grote kerk in Breda en het Markiezen hof in Bergen op Zoom in hem boekje. Als u alle monumenten heeft gehad (in dit geval vier) en u ze heeft laten afstempelen op uw folder ontvangt u een bijzonder cadeau!

© Winery & Herbs  & Het VerhAal