Kruidentuin

Ik ben Myriam Hermans ben na mijn tuinbouwkundige opleidingen, onderwijskundige opleidingen doorgegaan met studies gespecialiseerd op kruiden (Herborist). Mijn passie ligt vooral in kruiden, gezondheid en voeding. Een actueel thema, waar ik ook in de workshops aandacht aan geef.

stuur mail

Onze kruidentuin.

In onze kruidentuin vindt u een honderdtal kruiden. Deze kruiden zijn te gebruiken zijn voor een lekkere thee of voor in de keuken. Maar ook kruiden die u voor uw gezondheid kunt inzetten vind u in onze tuin.
De munt met zijn pepermunt smaak en geur gecombineerd met een takje citroenmelisse geeft u een heerlijk rustgevend kopje thee. De rode zonnehoed die weerstand bevorderend is of de rozemarijn, oregano en tijm, die veel gerechten een lekkere mediterrane smaak geven. De goudsbloem waarvan de bloemblaadjes worden gebruikt voor de bekende Calendula zalf. Ruik de geur en proef de smaak van de vele kruiden in de tuin.

stuur mail

Bewoners in de kruidentuin.

Natuurlijk is het ook gewoon genieten van de kleuren en geuren van de tuin. Ook kent de tuin vele bewoners zoals de bijen, hommels en vlinders. Deze doen zich te goed aan de bloemen van de lavendel, hysop, rode zonnehoed, oregano en vele andere kruiden. Ze zorgen voor de bestuiving van vele planten. Ook vinden we bijzondere bewoners in onze tuin zoals de Koninginnenpage, die haar eitjes legt op de kervel en haar mooi gekleurde geelgroene rupsen toont.

stuur mail

Geneeskrachtige planten.

In andere delen van onze tuin staan vele soorten fruit maar ook planten die tot de geneeskrachtige kruiden worden gerekend, denk aan de vlierbes, zwartebes en jeneverbes. Ook vind je langs de slootkanten in het vroege voorjaar het speenkruid, groothoefblad en de slanke sleutelbloem. Later in het seizoen laten de smeerwortel, de pinksterbloem en de valeriaan hun bloemen zien.
In diverse workshops laten we u ervaren hoe u zelf op een eenvoudige manier kunt genieten van kruiden en “wilde planten”, culinair, cosmetisch.

stuur mail

© Winery & Herbs  & Het VerhAal