Wijngaard

In 2010 zijn we in Schijndel gestart met de voorbereidingen van de wijngaard; het klaarmaken van de bodem van de wijngaard. In het voorjaar van 2012 is de wijngaard uitgezet in de vorm van het Labyrint van Chartres. Totaal 845 stokken op een oppervlakte van 3000 m2. We hebben gekozen voor minder ziektegevoelige rassen die een goede groeikracht hebben. Hoofdrassen rood zijn: Regent, Rondo, Marchal Foch. Witte rassen: Palatina (Muskaatdruif), Phoenix, Johanitter, Solaris en Serval Blanc, Aurore en Bianca. In 2016 hebben we nog 200 stokken bijgeplant van de rassen Cabernet Cortis en Cabernet Cantor.
Inmiddels maken we diverse witte en rode wijnen van onze druiven. Deze zijn in onze streekwinkel te koop.

Druiven telen.

Druiven telen is een heel ander vak dan wijn maken. De druiven worden vroeg in het voorjaar gesnoeid en in april aangebonden. Als de druiven gaan groeien worden de takken mooi aangebonden en mogen er 2 trosjes per tak blijven staan. zodra de rijping begint worden er netten gespannen om de druiven te beschermen tegen de vogels en wespen. Tijdens een rondleiding vertel ik er graag over. Kijk bij onze activiteiten.

stuur mail

Wijnmakerij.

Als de druiven rijp zijn worden ze geplukt. Het witte druivenras Solaris is het vroegst van allemaal. Meestal eind augustus, begin september is dit ras rijp. Dit geeft ook al meteen een probleem als er veel wespen zijn. Die vinden dit ras ook heerlijk en dus moeten we onze druiven goed afschermen met netten. Na het oogsten worden de druiven gekneusd, geperst en wordt de gisting ingezet. In een rondleiding en workshop kan ik u er alles over vertellen. Kijk bij onze aktiviteiten.

stuur mail
groepsarrangement

© Winery & Herbs  & Het VerhAal