Boxtelseweg 23 - 5481 VE Schijndel, NB
Boxtelseweg 23 - 5481 VE Schijndel, NB
info@wineryandherbs.nl 06 – 42718829

Kruidentuin

Kruidentuin Winery & Herbs

Passie voor kruiden, gezondheid en voeding.

Ik ben Myriam Hermans en ben na mijn tuinbouwkundige opleidingen en onderwijskundige opleidingen door gegaan met studies gespecialiseerd op kruiden (Herborist). Mijn passie ligt vooral in kruiden, gezondheid en voeding.
Ruik de geur en proef de smaken van de vele kruiden in onze tuin. Heb je interesse in kruiden? Heb je vragen? Kom gerust een langs!
En wil je zelf wat leren? In diverse workshops kun je ervaren hoe je zelf op een eenvoudige manier kunt genieten van kruiden en “wilde planten”, culinair en cosmetisch.

Wat is er te doen

Winery & Herbs

Kruidentuin


In onze kruidentuin vindt je een honderdtal kruiden. Deze kruiden zijn te gebruiken voor een lekkere thee of voor in de keuken. Ook kruiden die je voor de gezondheid kunt inzetten staan in onze tuin. De munt met zijn pepermunt smaak en geur, gecombineerd met een takje citroen melisse geeft een heerlijk rustgevend kopje thee. De rode zonnehoed, die weerstand bevorderend is. De rozemarijn, oregano en tijm, die veel gerechten een lekkere mediterrane smaak geven. De goudsbloem, waarvan de bloemblaadjes gebruikt worden voor de bekende Calendula zalf. Tijdens rondleidingen kun je veel leren over al deze kruiden en hoe je ze moet verzorgen. Ook kun je allerlei workshops volgen.

Lees meer

Geneeskrachtige planten


Wilt u meer weten over de verschillende kruiden in onze tuin en wat je er mee kunt doen? Lees dan verder op de volgende pagina`s. Daar worden een aantal kruiden beschreven in hun teelt, groei en gebruikstoepassingen. Wil je zelf meer over kruiden leren? Kom dan gerust eens langs of kom mee helpen in de kruidentuin.

Lees meer

Activiteiten


Om onze passie uit te dragen organiseren we allerlei activiteiten. Denk aan: Wijnproeverijen, Workshops, Familie-uitjes, feesten en rondleidingen. Ben je specifiek geïnteresseerd in kruiden, dan kun je daar ook allerlei workshops in volgen. Het is ook mogelijk om een apart programma samen te stellen als je heel specifiek met een groep geïnteresseerd bent in een bepaald kruid of onderwerp. Lees hier verder voor allerlei workshops met kruiden.

Lees meer

Kruiden producten


Van onze kruiden maken we allerlei producten die in onze winkel te koop zijn. Dit zijn diverse kruidenthee, kruidenolie, kruiden azijn, mosterd en nog vele meer. Kijk maar eens in onze producten overzicht.

Bekijken

Wilt u meer informatie of heeft u vragen?

Neem dan gerust contact met ons op!

    Choose your language
    Cart