Boxtelseweg 23 - 5481 VE Schijndel, NB
Boxtelseweg 23 - 5481 VE Schijndel, NB
info@wineryandherbs.nl 06 – 42718829

Omgeving van Schijndel

Er is veel te doen in de buurt!

Omgeving van Schijndel

In de omgeving van Schijndel (Meierijstad) is veel te doen en te beleven. Hieronder hebben we een aantal zaken opgenomen, maar kijk vooral ook in ons Toeristisch Informatie Punt (TIP) en vindt nog meer informatie over Meierijstad. Aarzel niet om even te gaan kijken wat er allemaal nog meer bij ons in de buurt te doen. Schijndel zelf heeft veel activiteiten, prima restaurants en leuke terrasjes.

Oertijd museum Boxtel

Aan de Bosscheweg 80 in Boxtel.

Wil je samen met je kinderen of gezellig met zijn tweeën terug in de tijd? Ga dan eens een kijkje nemen in het oertijd museum in Boxtel. In dit museum hebben ze een prachtige collectie aan dinosaurussen en anderen dieren uit de oertijd.
Het museum vind in aan de Bosscheweg 80, in Boxtel.

Top monumenten Brabant

gebruik de stempel folder bij de receptie!

Wil jij de mooiste monumenten in de omgeving van Schijndel niet missen? Pak dan bij de receptie de folder van top monumenten Brabant even mee.
Daar staan de mooiste kastelen, hoven en kerken in om te bezoeken als je bij ons op de camping bent. Zo kan je naar de Sint-Jan kathedraal in ’s-Hertogenbosch of naar kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinther. Ook staan de grote kerk in Breda en het Markiezen hof in Bergen op Zoom in het boekje. Als u alle monumenten heeft gehad (in dit geval vier) en u ze heeft laten afstempelen op uw folder ontvangt u een bijzonder cadeau!

Het Groene Woud

Uniek kleinschalig landschap

Een mooi nationaal landschap gelegen in het hart van de stedendriehoek Tilburg, ’s-Hertogenbosch en Eindhoven. Het is zo bijzonder dat je het niet in een paar woorden kan bevatten. Het is een uniek gebied met kleinschalig landschap bedoelt om te beleven, genieten en ervaren. Het Groene Woud bruist van ondernemerschap en is bij uitstek geschikt voor meerdaags verblijf en korte uitstapjes. Dus ga op pad. Proef en beleef! En ontdek hoe bijzonder Het Groene Woud is!

Natuur in de omgeving

De Geelders, De Kampina en Het Wijboschbroek Broek

In de omgeving zijn mooie natuurgebieden te ontdekken. Vlak bij onze Camping vind je “De Geelders”. Dit is nog één van de weinige echte leembossen van Nederland. Op 10 km fietsen vind u “De Kampina”, een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Brabant. Aan de andere kant van Schijndel vindt je “Het Wijboschbroek Broek”, met in de buurt “De Schaapskooi”.  Andere natuurgebieden in de regio zijn te vinden op de site van “Het Groene Woud”. 

Vermaak in de omgeving

Bezienswaardigheden en (speel) parken

In de omgeving zijn ook allerlei (speel) parken te vinden. De bekendste is wellicht “De Efteling” in Kaatsheuvel. Vanuit ‘s-Hertogenbosch prima met het openbaar vervoer bereikbaar. Bij “De Beekse Bergen” kun je op safari of naar het “billybird park” in Volkel met de kleintjes. Lekker dicht bij is natuurlijk de stad ‘s-Hertogenbosch met haar kathedraal, de musea en historische stadsgezichten. lekker varen over de Binnendieze die door en onder de stad stroomt.

Cultuur en musea

Het beste van ‘s-Hertogenbosch, Tilburg en Einhoven

Natuurlijk kan een bezoek aan de stad ‘s-Hertogenbosch niet ontbreken. Een bezoek aan de St-Jans kathedraal of het “Noord-Brabants Museum” zijn aanraders. Maar kijk ook eens naar Tilburg, een bruisende stad met een groot textiel verleden. Ook een stad met als buurman de bekende abdij “Koningshoeve”, alwaar het heerlijk “La Trappe” bier gemaakt wordt. En over bier gesproken, lekker dichtbij “De abdij van Berne” in Heeswijk-Dinther, waar een aantal overheerlijke abdij bieren worden geschonken. En de stad Eindhoven met haar vele musea en de opnieuw herschapen fabriekscomplexen van Phillips. Vraag gerust in ons VVV Agentschap naar regio informatie.

Aa-Land

Tussen het Groene Woud en de Maashorst

Het Aa-land is het gebied tussen het Groene Woud en de Maashorst. Daar stroomt het riviertje de Aa al slingerend door het prachtige buitengebied. De trotse ondernemers van Aa-Land zijn u graag van dienst met de recreatieve mogelijkheden. Door de variatie die ze aanbieden, is Aa-Land een leuke bestemming voor één of meerdere dagen. Er zijn veel activiteiten om uw eigen dag- of meerdaagse arrangement te maken. Of u nou wilt blijven eten, slapen in een hotel of in een ‘bed and breakfast’. U kunt wilde bloemen of fruit plukken, boerderijdieren bekijken, iets drinken op een boerderijterras of een echt ambachtelijk boeren-ijsje eten. Echte streekproducten. Het kan allemaal in Aa-Land. De Aa-Landers nemen u op geheel eigen wijze mee in hun verhalen en activiteiten.

Benieuwd naar Schijndel zelf?

De Glazen Boerderij, Evenementen als Paaspop, 1Ander festival?

De Glazen Boerderij is een multifunctionele plek op het centrale marktplein van Schijndel. Het is een uitvergrootte, gemiddelde Schijndelse boerderij in glas, die geschiedenis probeert in te halen met hang naar het verleden. In 1980 schreef Winy Maas als 20 jarige een brief aan de burgemeester met een voorstel om het gat tussen het plein en de Hoofdstraat weer in te vullen. Het grote plein was ontstaan na een bombardement tijdens operation Market Garden in 1944. Sinds 2000 is de draad op gepakt en zijn er samen met het architectenbureau MVRDV verschillende concepten bedacht. Het huidig concept was het 7de idee. 33 jaar na het initiatief van Winy Maas is het gebouw dan eindelijk gerealiseerd en publiekelijk toegankelijk.
Meer weten? Kijk op de glazenboerderij.

Ook nog wat kunst en cultuur mee krijgen van Schijndel zelf? Vraag dan bij de receptie het boekje bijzonder dagje uit in Schijndel.
Daar vind je onder meer leuke activiteiten en dagjes uit in. Maar ook kunst en cultuur: de Klompenmakerij of het museum Jan Heestershuis. Ook zijn er mooie fiets- en wandelpaden. Wil je nog meer rondom Schijndel bekijken en het eventueel koppelen aan een mooie fietsroute? Vraag dan even naar het Aa-land boekje bij de receptie. Daar staan leuke dingen in om heen te fietsen en te gaan bekijken en te doen. Wil je even evenementen bezoeken als Paaspop of Fabrique Magnifique en je wilt wel rustig overnachten op onze camping. Reserveer dan tijdig.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen?

Neem dan gerust contact met ons op!

    Choose your language
    Cart