Boxtelseweg 23 - 5481 VE Schijndel, NB
Boxtelseweg 23 - 5481 VE Schijndel, NB
info@wineryandherbs.nl 06 – 42718829

Wijngaard

Diverse wijnen van onze druiven

Met druiven rassen zoals: Regent, Rondo, Solaris, Johanitter.

In 2010 zijn we in Schijndel gestart met de voorbereidingen van de wijngaard, namelijk het klaarmaken van de bodem. In het voorjaar van 2012 is de wijngaard uitgezet in de vorm van het Labyrint van Chartres. Totaal 845 stokken op een oppervlakte van 3000 m2. We hebben gekozen voor minder ziektegevoelige rassen die een goede groeikracht hebben. Hoofdrassen rood zijn: Regent, Rondo, Marchal Foch. Witte rassen: Muscaris, Johanitter, Solaris, Serval Blanc en Bianca. In 2016 hebben we nog 200 stokken bij geplant van de rassen Cabernet Cortis en Cabernet Cantor. In 2017 hebben we nog extra Johanitter geplant. In 2020 hebben we een aantal “proefrassen” in ons labyrint vervangen door Solaris en Carbernet Cortis stokken. Ook hebben we Muscaris en een nieuw ras Divico aangeplant.  In 2021 hebben we nog een uitbreiding gedaan met Divona. Een wit druivenras.
We maken diverse witte en rode wijnen van onze druiven en deze zijn uiteraard in onze streekwinkel te koop.

Gedurende de groei van de loofwand worden de takken elke keer netjes aangebonden. dit is voornamelijk rustig werk in juni en juli. In die periode ontstaan er ook zijscheuten, die we er uit dieven.

Gedurende de zomer plukken we ook het blad rond de druiventrossen weg. De druiventrossen krijgen daarmee meer licht. Ook worden de druivenschillen wat steviger, zodat ze minder gevoelig worden voor schimmel en insecten aantastingen.

Zodra de rijping van de druiven begint worden er netten gespannen om de druiven te beschermen tegen de vogels en wespen. Meestal doen we dit rond half augustus.

Tijdens een rondleiding laat ik u graag alles zien en vertel ik er graag over. Kijk bij onze activiteiten.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen?

Neem dan gerust contact met ons op!

    Choose your language
    Cart